Kinderen

Printervriendelijke versie

De meeste kinderen vinden naar de dokter gaan best spannend. Dat geldt ook voor een operatie en opname of onderzoek in het ziekenhuis. Een goede voorbereiding helpt om die spanning te verlichten, zowel voor kinderen als voor ouders.

Op deze kinderwebsite staat uitgebreide informatie die kan helpen bij de voorbereiding. Voor kinderen, tieners en ouders.

Goed voorbereid: kijk ook op Keikiz.tv
Uw kind kan op Keikiz.tv filmpjes bekijken met uitleg over diverse behandelingen in het ziekenhuis. Zoals het ondergaan van een hartfilmpje (ECG) en het laten maken van een röntgenfoto. Ook kunnen kinderen op Keikiz.tv vragen stellen over medische onderwerpen en antwoorden vinden op vragen als: Wat moet ik meenemen als ik een nacht in het ziekenhuis moet blijven? Wat is narcose en doet het pijn? Wat is een MRI-onderzoek? Is de ziekte van Pfeiffer besmettelijk?

Keikiz.tv is een onafhankelijk platform waar kinderen en ouders informatie kunnen vinden over ziek zijn en naar het ziekenhuis gaan. Met de informatie van onze website en de website Keikiz.tv kan uw kind zich goed voorbereiden op een bezoek aan of verblijf in het ziekenhuis. Keikiz.tv is een initiatief van Stichting Keikiz en is te volgen via Facebook en Twitter.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.