Behandelcentrum

Printervriendelijke versie

Dankzij ontwikkelingen in de zorg kunnen steeds meer ingrepen onder een plaatselijke verdoving gedaan worden. Dat is prettig voor u, want u hoeft niet meer onder algehele narcose en kunt vrij snel erna alweer naar huis.

In het moderne Behandelcentrum van MC Emmeloord kunt u voor veel ingrepen terecht. U wordt er op een comfortabele manier behandeld. Er zijn geen wachttijden, want er zijn geen spoed-operaties tussendoor, en een deel van de dag is gereserveerd voor dezelfde ingrepen. Daardoor wordt u direct en efficiënt geholpen. Het Behandelcentrum heeft een eigen ingang en bestaat uit een ontvangstruimte, voorbereidingsruimte, behandelkamer en een ruimte voor de nazorg.

In het Behandelcentrum kunt u onder andere terecht voor:
• Behandeling van spataderen
• Aderlaten

En verschillende ingrepen van de specialismen, zoals:
• Dermatologie
• Urologie
• Plastische chirurgie

Uw behandelend arts informeert u hier graag over.

Ook patiënten die in MC Zuiderzee of MC Dronten onder behandeling staan, kunnen voor ingrepen naar het Behandelcentrum van MC Emmeloord.

Comfort & veiligheid
In het comfortabele Behandelcentrum wordt u in alle rust worden geholpen. Dat begint al bij de vriendelijke ontvangst. Wachten tot de verdoving werkt, doet u in de relaxstoel in een aparte ruimte. Hier speelt een rustig muziekje op de achtergrond en kunt u wat lezen als u dat wil. Als het mogelijk is, mag ook een familielid mee de behandelkamer in. Na de ingreep blijft u nog even in de nazorg-ruimte om te kijken of alles goed blijft gaan. Het Behandelcentrum is ultramodern en biedt veel comfort. Dankzij de moderne faciliteiten en de twee goed uitgeruste behandelkamers kunnen we de behandelingen hier veilig uitvoeren. Ook zijn moderne technieken hier mogelijk, zoals het weglaseren van spataderen. Hierbij wordt de spatader inwendig verwijderd zodat er geen littekens ontstaan.
Na de ingreep gaat u naar de ruimte voor de nazorg en serveren we koffie en thee. De verpleegkundige geeft u instructies mee over de verzorging van de wond, eventuele recepten en een afspraak voor de nacontrole.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.