Operaties & Dagopname

Printervriendelijke versie

U komt naar MC Emmeloord voor een operatie of onderzoek waarvoor een dagopname nodig is. U wordt dan opgenomen op de afdeling Dagverpleging.

Bij het vaststellen van de opnamedatum houden wij zoveel mogelijk rekening met uw wensen. We informeren u een week van tevoren over de definitieve opnamedatum, zodat u voldoende tijd heeft om thuis het nodige te regelen. Voor informatie over de wachtlijst kunt u contact opnemen met de afdeling Opname.

Uitgebreide informatie over een opname in MC Emmeloord vindt u in de folder Opname.

Pre-operatief spreekuur
Voordat een operatie kan plaatsvinden, bent u bij de poli anesthesie geweest voor het pre-operatief spreekuur waar wordt vastgesteld hoe uw algemene lichamelijke conditie is. Meer informatie over het preoperatief spreekuur, de verschillende soorten verdoving en de pijnbestrijding na de operatie vindt u in de folder ‘Anesthesie & Pijnbestrijding’.

Opname
Op de dag van opname meldt u zich bij de receptie van MC Emmeloord. Wilt u het volgende meenemen:

  • Uw verzekeringsgegevens en afsprakenkaart
  • Medicijnen die u gebruikt (in de verpakking)
  • Een dieetlijstje als u een dieet volgt.

Wij raden u aan om groot geld, sieraden en waardevolle papieren thuis te laten.

Neem in het ziekenhuis geen medicijnen in zonder vooroverleg met uw arts of de verpleegkundige: ze kunnen een risico vormen in combinatie met uw behandeling.

Ontvangst
Veel onmisbare diensten worden in ons ziekenhuis verricht door vrijwilligers, zoals van de Unie Van Vrijwilligers (UVV). Als u voor opname komt, dan wordt u ontvangen door een UVV dame die u uw kamer aanwijst waar u een dag komt voor een operatie, onderzoek of een infuuskuur. De UVV dame zal u deze dag voorzien van koffie/thee of een lunch.

Ontspanning & Voorzieningen
Op de dagverpleging in MC Emmeloord kunt u na uw operatie in uw bed televisie kijken of naar de radio luisteren. Vrijwel elk bed heeft een televisie. U heeft gratis toegang tot alle televisiezenders en de radio. Natuurlijk kunt u ook uw Ipod of MP3 speler (met headset) en/of een boek/tijdschrift meenemen.
U mag op de afdeling uw eigen mobiele telefoon gebruiken.
In de centrale hal vindt u de ziekenhuiswinkel.

Na de operatie
Na een operatie met algehele narcose mag u niet alleen naar huis rijden of met het openbaar vervoer reizen. Zorg er ook voor dat u de eerste nacht niet alleen thuis bent.

Telefoonnummers MC Emmeloord

  • Afdeling Opname (0527) 63 72 04
  • Afsprakenbureau (0527) 63 71 50
  • Receptie (0527) 637 637
  • Afdeling Dagverpleging: (0527) 637 450 of (0527) 637 452.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.