Spoed Eisende Hulp (SEH)

Printervriendelijke versie

Op de SEH komen patiënten ongepland binnen, zowel aan de balie als door de ambulance ingang. We moeten dus een verantwoorde keuze maken wie direct en wie later geholpen wordt, afhankelijk van hoeveel spoed er is. De patiënten die bij de SEH komen, hebben een wisselende urgentie als het gaat om behandeling.
Daarom gebruiken we Triage. Dit is een eerlijk systeem om de meest zieke mensen direct te helpen en anderen op volgorde van urgentie te helpen. Het kan dus gebeuren dat iemand die later dan u binnenkomt eerder wordt geholpen.


Hoe werkt de SEH?

Bekijk hier de film over de Spoedeisende Hulp van MC Zuiderzee.

Triage

De Triageverpleegkundige stelt vast hoeveel spoed er is en welke kleurcode u krijgt. Deze kleurcodering werkt als volgt:

Rood = acuut (u wordt direct door een arts gezien)
Oranje = zeer urgent (de arts streeft ernaar u binnen 10 minuten te zien)
Geel = urgent (de arts streeft ernaar u binnen 1 uur te zien)
Groen = standaard (de arts streeft ernaar u binnen 2  uur te zien)
Blauw = niet urgent (de arts streeft ernaar u binnen 4 uur te zien)

Wat neemt u mee naar de SEH?

• uw Patiëntenpas
• geldig legitimatiebewijs
• bewijs van inschrijving van uw zorgverzekering

Nuchter blijven?

Afhankelijk van uw klachten kan het nodig zijn om nuchter te blijven. In dat geval mag u niet drinken of eten totdat de oorzaak van uw klacht bekend is.

Waar vindt u de SEH?

U bereikt de SEH tijdens kantoortijden via de hoofdingang van het ziekenhuis. Buiten kantoortijden, dus ook in het weekend en tijdens feestdagen, bereikt u de SEH via de nacht-/spoedingang (rechts van de hoofdingang). Denkt u eraan dat uw auto of de auto van uw begeleider niet aan de voorkant geparkeerd mag blijven. Naast en achter MC Zuiderzee is een ruime parkeerplaats met een systeem van ‘achteraf betalen’. Betalen kan met munten, biljetten, chippen en creditcards.

Kennismaken met de SEH-artsen

  Lika Bilbija   

Esther Hiemstra     Luka Bilbija           Michael Timmers    

        

   
Leonieke Groot        Eric de Kruif       Geertje de Rijck van der Gracht

 

 Patty Beentjes 
Anna van Capelle      Patty Beentjes    Inge Doodeman  

 

‘Wij staan 24/7 klaar voor acute zorg’

Lees hier het artikel uit de zorgbijlage die in december 2015 in de FlevoPost heeft gestaan.

Online Wegwijzer voor hulp na een ongeval

Op de website Hulp na ongeval vindt u informatie over diverse vormen van hulp, zorg en advies die u nodig kan hebben nadat u betrokken bent geweest bij een ongeval. U kunt zoeken in de rubrieken Medische zaken, Hulp en Zorg, Schade en Letsel en Werk en Inkomen en via de postcode zoekmachine een dienstverlener bij u in de buurt vinden.

VWO scholier Bart Kromwijk heeft voor een opdracht voor het CMO Flevoland, een mooie film gemaakt over de Spoedeisende Hulp van MC Zuiderzee.

Neem altijd uw identiteitsbewijs en medicatieoverzicht mee naar uw afspraak in het ziekenhuis! Dit geldt ook voor kinderen.
Het is nodig om uw onderzoek, opname of afspraak/behandeling zo veilig mogelijk te laten verlopen. Meer weten? Kijk op onze webpagina over Inschrijving & Identificatie.

Contract met zorgverzekeraars
Wij zijn door alle verzekeraars gecontracteerd, maar niet voor alle zorg. Wij adviseren u bij uw verzekeraar na te gaan of de zorg waarvoor u komt, vergoed wordt.